Dé solar groothandel voor installateurs
De specialisten van SolarToday doen hun best om u als installateur zoveel mogelijk ontzorgen. Zo kunt u doen waar u goed in bent.
Het installeren van zonnepanelen eindigt niet na de aanschaf. Daarom zijn we er voor u als installateur van advies bij uw eerste installatie tot hulp bij storingen en garanties. Onze specialisten denken graag met u mee over een passende oplossing.
Veelgestelde vragen
Welke smartphone heb ik nodig voor de FusionSolar app?
Een smartphone met Android of iOS voldoet. Compatibiliteit van je toestel blijkt uit het beschikbaar zijn van de applicatie in de betreffende applicatiestore.
Hoe maak ik een account aan?
Mocht je een account onder het beheer van Wattkraft willen verkrijgen, kun je een e-mail sturen aan: service.benelux@wattkraft.nl. Vermeld hierin je verzoek tot een FusionSolar account, je bedrijfsnaam, het gewenste e-mail adres voor registratie en je inkooppartij.
Mocht je een algemeen account wensen dat niet onder het beheer van Wattkraft valt, kun je zelf een account aanmaken via de installateur-registratie-optie, in de app, of via de website: https://eu5.fusionsolar.huawei.com/.
Als je ervoor kiest om zelf een account aan te maken, val je niet onder de Wattkraftstructuur.
Hierdoor kunnen wij als Wattkraft niet meekijken met je problematiek en kan de service wat langer duren dan dat je van ons kan verwachten.
Kan ik zonder account inbedrijfstellen?
Als de FusionSolar-applicatie wordt geopend zonder actieve internetverbinding, kan er rechtsboven in beeld op de drie horizontale puntjes (…) gedrukt worden om het menu te ontvouwen. Wanneer je op dat moment geen actieve internetverbinding hebt over WiFi, of over Mobiele data, verschijnt de optie INBEDRIJFSTELLEN VAN HET APPARAAT.
Hoe moet ik de update uitvoeren?
Wanneer een update noodzakelijk is, wordt dit direct na inlog gemeld. Deze updates zijn verplicht en noodzakelijk om het inbedrijfstellingsproces te vervolgen.
Wanneer er op instructie van het serviceteam een update moet worden uitgevoerd, kan dit via het FusionSolarportaal wanneer de omvormer is verbonden via internet (op afstand), of via de INBEDRIJFSTELLEN APPARAAT optie in de FusionSolar-app op locatie.
Ik ben aangemeld, wat moet ik nu doen?
Na inloggen op de FusionSolar-applicatie kunnen installaties worden gemonitord. Het inbedrijfstellen van de omvormer is te starten via de knop in het hoofdscherm “Configuratie Wizard”, of via het onderdeel account (icoon met het poppetje) rechtsonder. Via de optie INBEDRIJFSTELLEN APPARAAT start de instelprocedure.
Hoe kan ik controleren of ik het goed heb gedaan?
Tijdens het inbedrijfstellen en het doorlopen van de initiële wizard zal in de laatste stap een overzicht getoond worden. Hierin wordt door middel van groene vinkjes aangegeven of de benodigde stappen succesvol zijn doorlopen.
Werkt mijn omvormer met een optimizer?
Check voor een productoverzicht dit schema.
Hoe moet ik de omvormer opnieuw verbinden met een Wifi netwerk?
Zie deze pagina.
Welke app moet ik nou gebruiken?
Alleen de FusionSolar-applicatie heeft ondersteuning.
Welke Net/Grid code moet ik nou gebruiken?
Dit is afhankelijk van je locatie. Bij het aanklikken van de gridcode tijdens het inbedrijfstellingsproces wordt aan de hand van de locatiebepaling van de smartphone automatisch een suggestie gedaan. Deze staat bovenaan in de lijst. Raadpleeg je netbeheerder voor een exacte benaming. Voor Nederland kies je voor Algemeen-EN50549-LV. In België kies je in de meeste gevallen voor: C10/11.
Welke Smart Dongel moet ik toepassen bij een omvormer?
Voor WLAN (WiFi draadloze internetverbinding):
- *De L1 omvormers hebben een ingebouwde WLAN-module voor verbinding met het internet
- *De L1, M0, M1, M2, M3 omvormers tot 40KTL werken met de WLAN/FE en 4G dongle.
- Voor Ethernet (RJ45 bedraad verbinden):
- *De L1, M0, M1, M2 en M3 omvormers tot en met 40KTL werken met de WLAN/FE dongle.
- Voor 4G (mobiele data verbinding):
- *De L1, M0, M1, M2 en M3 omvormers tot en met 100KTL werken met de 4G dongle.
Welke Smartmeter /Energiemeter moet ik toepassen bij een residentiele omvormer?
Er bestaan twee verschillende meetsensoren: de DDSU666-H en DTSU666-H.
- De DDSU is geschikt voor enkel-fase-AC-netaansluitingen
- De DTSU is geschikt voor drie-fasen-AC-netaansluitingen
Hoe sluit ik een Smartmeter/Energiemeter aan op een residentiele omvormer?
Via de RS485 communicatiepoort. Instructies hiervoor zijn terug te vinden in de meegeleverde handleiding.
Welke aardlekautomaat moet ik toepassen bij een residentiele omvormer?
Dit hangt af van het omvormervermogen. Raadpleeg daarom het volgende document: RCD document.
Welke batterij kan ik toepassen bij een residentiele omvormer?
Wij adviseren je om gebruik te maken van het Huawei LUNA ESS systeem. Klik hier voor meer informatie.
Hoe ver mag ik de Huawei omvormer over dimensioneren?
Raadpleeg hiervoor de ontwerptool via deze link.
Kan een Huawei residentiele omvormer werken op een 3x230V net? (Delta Grid – Voor Belgie)
Alleen de Huawei enkel-fase-omvormers kunnen aangesloten worden op een 2x230V(Delta-Grid). Hiervoor dien je de parameter in de configuratiewizard aan te passen naar: L1/L2
De Huawei drie-fase-omvormers zijn NIET geschikt om op dit net te draaien.
Ik ben SolarEdge Installateur
Waar kan ik informatie vinden over mijn producten en hoe ze te installeren?
Zoek naar handleidingen, technische documenten, datasheets en meer in de Resources Library
Hoe stel ik de communicatie van mijn omvormer in?
Om de communicatie voor uw SolarEdge omvormer in te stellen, zoekt u de juiste installatiehandleiding op in de Resources Library. Meer informatie over de communicatiemogelijkheden van SolarEdge vindt u hier.
Hoe kan ik een systeemeigenaar toegang geven tot het monitoringsysteem?
1. Maak een verbinding met het monitoringplatform, selecteer de relevante site en verkrijg toegang via het tabblad admin.
2. Selecteer het tabblad Site Access (sitetoegang):
3. lik op Add new user (nieuwe gebruiker toevoegen), vervolgens verschijnt het volgende formulier:
4. Voer het e-mailadres van de eigenaar in.
5. Selecteer de weergavetaal voor het monitoringportal voor de nieuwe eigenaar.
6. Selecteer de functie van de nieuwe eigenaar. Klik op het om de verschillen tussen de functies te zien. .
7. Na voltooiing klikt u op Save (Opslaan). Er wordt een e-mail verzonden met instructies aan de eigenaar(s) voor toegang tot en registratie bij het monitoringportal van SolarEdge.
Wat is het optimizer koppelingsproces en wanneer moet ik het doen?
Door het koppelingsproces kunnen de omvormer en power optimizer met elkaar communiceren via de DC-lijnen. Het koppelen moet worden gedaan met nieuwe installaties tijdens het inbedrijfstellingsgedeelte en na het vervangen van een optimizer of omvormer. U kunt optimizers koppelen met behulp van SetApp / omvormer-knoppen of het monitoring platform
Bekijk deze video’s voor meer informatie over koppeling:
Voor met SetApp geactiveerde omvormers (zonder display)
Voor omvormers met display
Voor koppeling op afstand
Hoe rapporteer ik een probleem?
Waar kan ik meer te weten komen over mijn servicecase?
Zodra u bent ingelogd in het SolarEdge support center, scrollt u naar beneden naar de sectie ‘Recente gevallen’. Als u de case die u zoekt niet kunt vinden, klik dan op “Voor alle cases”. U kunt dan zoeken naar een specifieke case met behulp van kenmerken, zoals het onderwerp of het trackingnummer.
Voor al uw cases ziet u volginformatie en heeft u de mogelijkheid om opmerkingen en bestanden direct aan de zaak toe te voegen.
Welke communicatie-opties biedt SolarEdge om de PV-installatie met internet te verbinden?
De SolarEdge omvormer wordt geleverd met een ingebouwde Ethernet (RJ45)-poort voor directe verbinding en een RS485-poort voor verbinding met meerdere apparaten. Raadpleeg voor meer opties, inclusief draadloze opties, de opmerking bij de toepassing van communicatie-opties hier.
Ik ben SolarEdge systeemeigenaar
Hoe kan ik mijn systeem bekijken in het monitoring platform?
Uw installateur kan de installatie voor u registreren. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail met de link naar het monitoring platform. Neem contact op met uw installateur als u de bevestigingsmail nog niet hebt ontvangen. Om in te loggen op het monitoring platform klikt u hier.
Hebt u reeds toegang tot de monitoring? Leer hoe u uw systeem efficiënt kunt monitoren door onze beknopte gebruikersvideo te bekijken en alle relevante hulpmiddelen hier te raadplegen.
Hoe kan ik mijn productie controleren zonder communicatie?
SolarEdge raadt ten zeerste aan om uw systeem te koppelen aan het SolarEdge monitoring platform voor geoptimaliseerde PV-prestatiemonitoring. U kunt de onderstaande methoden gebruiken om de prestaties van uw systeem te controleren zonder internetverbinding in met SetApp geactiveerde omvormers:
1. Controleer de status van de led-indicator aan de onderkant van de eenheid.
2. Wanneer de omvormer energie produceert is de groene led constant aan.
In omvormers met een display:
Druk eenmaal op de groene knop aan de onderkant van de omvormer of op de knop OK aan de voorkant van de omvormer. De informatie over de stroomproductie wordt weergegeven.
Communiceert het systeem correct met het monitoring platform?
Omvormers met LCD-schermen geven “S_OK” weer wanneer ze zijn verbonden met SolarEdge servers. Met SetApp geactiveerde omvormers hebben een blauw oplichtende led. Als het systeem niet communiceert, controleert u dan het communicatiestatusscherm van de LCD of van SetApp en raadpleegt u de foutmelding in de installatiegids.
Met wie neem ik contact op indien mijn systeem niet werkt zoals verwacht of indien ik technische problemen ondervind?
Neem contact op met uw installateur voor alle vragen over de prestaties.
U kunt zich ook aanmelden bij het support center en ons uitgebreide kenniscentrum raadplegen. Deze bevat technische artikelen en video’s op één centrale plek, die u kunnen helpen om het probleem op te lossen.
Kan ik de wifi uitschakelen? Heeft dit een invloed op het systeem?
Als u uw wifi uitschakelt, verhindert u dat uw systeem met het monitoring platform communiceert. De productie van uw systeem wordt niet beïnvloed en de gegevensoverdracht wordt hervat (en met terugwerkende kracht hersteld tot een bepaalde limiet) zodra de verbinding is hersteld.
Ik heb een woning gekocht waar reeds een systeem is geïnstalleerd en heb toegang tot monitoring nodig, of ik verkoop mijn woning en wil de toegang graag overdragen aan de nieuwe eigenaar. Hoe kan ik dit doen?
Indien u een woning met een zonne-energiesysteem koopt en toegang tot monitoring wilt, stuurt u een bewijs van aankoop naar support@solaredge.com. Voeg alle relevante informatie bij zoals uw naam, e-mail, adres en het serienummer van de SolarEdge omvormer.
Verkoopt u uw woning en wilt u de toegang overdragen aan de nieuwe eigenaar, dan kunt u contact met ons opnemen via support@solaredge.com Vermeld daarbij de naam en e-mail van de nieuwe eigenaar samen met het adres van de woning, zodat wij de overdracht kunnen voltooien.
Vragen over de ValkPVplanner
Hoe stel ik mijn eigen zonnepaneel als standaard paneel in?
U kunt bij uw persoonlijke instellingen (onder modules) een zonnepaneel aanklikken met de rechter muisknop. U selecteert dan stel in als standaard paneel.
Zijn er grote verschillen tussen de middenzone en randzone en is dit belangrijk?
Er zijn verschillen tussen de middenzone en rand-/ hoekzone. Door panelen te plaatsen in de randzone kan extra materiaal en/of ballast benodigd zijn. Dit is dus belangrijk voor uw calculatie.
Hoe kan ik hele rijen en/ of kolommen verwijderen bij het ontwerpen?
Door middel van het inhouden van de Ctrl of Shift toets + het aanklikken met de linker muisknop, kunt u rijen en/ of kolommen verwijderen of toevoegen tijdens het ontwerpen.
Ik weet niet het precieze adres, hoe nu verder?
U kunt in de ValkPVplanner een regio of alleen een land selecteren. Hierna dient u handmatig de omgevingsfactoren in te vullen.
Kan ik de materialen direct bij mijn groothandel bestellen ? Zo ja, hoe doe ik dit?
Diverse groothandelaren hebben in hun webshop een koppeling naar onze ValkPVplanner. Zodra u via de webshop in de planner een berekening maakt, kunt u direct het materiaal toevoegen in uw winkelmand.
Waar kan ik een handleiding downloaden van de ValkPVplanner?
Kan ik verschillende zonnepaneel opstellingen op hetzelfde platte dak berekenen?
Dit is mogelijk, door middel van het creëren van verschillende dakvlakken in uw project.
- U klikt bij tabblad Systeem op Area 1
- Vervolgens klikt u op de oranje button maak deel van het dakvlak
- Hiermee kunt u opnieuw een dakvlak intekenen, door middel van het zetten van 3 punten. Het vierde punt wordt automatisch ingetekend
- Nu heeft u een dakvlak gecreëerd
- U kunt nu een andere opstelling maken op hetzelfde platte dak
- Het opnieuw aanmaken van een dakvlak kunt u blijven herhalen
Is het mogelijk een PV project te kopiëren waardoor een nieuwe opstelling gemaakt kan worden, zonder de reeds gemaakte calculatie te verliezen?
Het is mogelijk een PV project te kopiëren:
- Kies in het beginscherm voor de optie laad projecten en zoek het betreffende project
- U heeft hier de mogelijkheid om verschillende acties uit te voeren
- Selecteer nu de optie dupliceer project
- Sla nu een kopie op van het desbetreffende project
- U kunt nu in het gekopieerde project gemakkelijk de opstelling van de panelen veranderen (bijvoorbeeld van Zuid naar Oost-West opstelling)
Waar in de planner kan ik serviceartikelen toevoegen?
Bij het tabblad ‘resultaten‘ kunt u bovenaan de diverse serviceartikelen in- of uitschakelen.
Hierbij kunt u extra serviceartikelen aan uw materiaallijst toevoegen, u kunt kiezen uit platte daken of schuine daken.
Vragen over plat dak PV systemen
Voor welke zonnepanelen is het ValkPro+ systeem geschikt?
ValkPro+ (zuid & oost-west) is standaard geschikt voor zonnepanelen met de volgende afmetingen:
- L10/L15 breedte: 977 tot 1500 mm lengte: 1520 to 2120 mm
- P10 breedte: 900 tot 1500 mm lengte: 1520 to 2120 mm
Wat is de maximale dakhoogte voor het toepassen van het ValkPro+ systeem?
Via de www.valkpvplanner.nl kunt u uw eigen projecten berekenen tot een hoogte van maar liefst 25 m.
Is uw dak nog hoger? Dan kunt u contact opnemen met onze projectafdeling (projecten@valksolarsystems.nl) voor een passende oplossing.
Zijn er hulpgereedschappen beschikbaar om het ValkPro+ systeem nóg sneller en efficiënter te kunnen installeren?
Ja, wij hebben diverse hulpmiddelen om sneller te kunnen werken, deze zijn te vinden in onze prijslijsten onder serviceartikelen.
Hieronder treft u een aantal van onze service artikelen:
Rvs kabelklem: de rvs kabelklem kan worden toegepast voor het wegwerken van solar kabels. Dit serviceartikel kunt u bevestigen aan het zonnepaneel. (artikelnummer 732001)
Kunststof kabelklem: met de kunststof kabelklem kunt u de kabels bij het Valkpro+ systeem netjes wegwerken. De kunststof kabelklem kunt u plaatsen op de achtervoeten van het ValkPro+ systeem. (artikelnummer 732011)
Uitlijnsleutel voor dakdragerprofiel: de uitlijnsleutel kan worden gebruikt om de dakdragers uit te lijnen. De dakdragers kunt u hiermee tijdelijk koppelen, zodat de ze perfect uitgelijnd kunnen worden. Een leuke bijkomstigheid van deze uitlijnsleutel is dat deze ook als afstandhouder voor de montage van panelen op schuine daken gebruikt kan worden. Hiermee heeft u altijd een gelijke afstand tussen de panelen. (artikelnummer 739010)
Uitlijnset voor dakdragerprofiel: de uitlijnset is handig in gebruik voor het uitlijnen van de dakdragers, zodat u steeds dezelfde steekmaat heeft. (artikelnummer 743220)
Torx bitjes: torx bit T30 met een lengte van 25 mm ten behoeve van uw accuboor schroefmachine. (artikelnummer 789530)
Demontagesleutel: met de demontagesleutel kunt u eenvoudig de voeten van ons Valkpro+ systeem demonteren. (artikelnummer 743000)
Montageset voor poweroptimizer/ microconverter: door middel van deze klem kunt u de power optimizer/micro omvormer aan het paneel klemmen. Deze klem heeft een klembereik van 28-50 mm. (artikelnummer 774222)
Wat heeft het ValkPro+ systeem als oplossing om kabels netjes te kunnen wegwerken?
Hiervoor hebben wij in onze serviceartikelen diverse kabelklemmen opgenomen. Voor ons ValkPro+ systeem hebben wij een kunststof kabelklem welke aan de achtervoeten bevestigd kan worden.
Voor kabelmanagement hebben we ook de ValkCableCare producten.
Hoeveel ballast moet ik plaatsen onder mijn PV systeem en op welke plek?
De hoeveelheid ballast die geplaatst moet worden is afhankelijk van verschillende factoren, zoals dakhoogte, windgebied, hoge naastgelegen gebouwen, etc. Wanneer u het PV montagesysteem berekent met behulp van de ValkPVplanner, wordt hier automatisch rekening mee gehouden en volgt een correct ballastplan, dat voldoet aan de normeringen.
Door toepassing van winddeflectors (zij- en achterplaten) en gekoppelde dakdragers, kan de benodigde ballast tot een minimum beperkt worden.
De ballast (tegels) dienen te worden geplaatst op de rubber tegeldragers en/of de massadragers. Bij het plaatsen van ballast dient altijd vanaf buitenzijde van het gekoppelde systeem naar midden te worden gewerkt. Hierdoor kan het voorkomen dat er in het midden van het systeem geen ballast wordt geplaatst.
Wat zijn de steekmaten van het ValkPro+ systeem?
Steekrijen van 1,5 m (Zuid) en 2,3 m (Oost-West).
De standaard steekmaten van het ValkPro+ systeem zijn:
L10 Zuid: 1500 mm
L10 Oost-West: 2300 mm
P10 Zuid: 2300 mm
P10 Oost-West: 3500 mm
L15 Zuid: 1500 mm
L15 Oost-West: 2300 mm
Wat is een dilatatie en wanneer moet ik een dilatatie toepassen?
Een dilatatie is het onderbreken van een rij of kolom zonnepanelen.
Er moet tussen de dakdragers (staal) na maximaal 60 meter gedilateerd worden en tussen de profielen (aluminium) na maximaal 30 meter.
In welke situatie dienen de zijplaten toegevoegd te worden aan het ValkPro+ systeem?
De zijplaten dienen verplicht toegepast te worden als het ValkPro+ systeem in de randzone van het dak wordt geplaatst. In de middenzone van het dak zijn de zijplaten niet verplicht toe te passen.
Als ik zijplaten in de middelste zone toevoeg, kan ik dan minder ballast gebruiken?
Nee, het is momenteel niet mogelijk om minder ballast te gebruiken. Het ValkPro+ systeem is getest in de windtunnel in de middenzone van het dak, zonder zijplaten. Om deze reden hebben we (vooralsnog) geen ballastwaarden als er inderdaad zijplaten worden gebruikt in de middenzone.
Vragen over schuin dak zonnepaneel montage systemen
Mag er op het profiel gelopen of gestaan worden?
Nee, ons advies is om niet op de profielen te lopen of te staan.
Wat is de maximale overspanning van een aluminium profiel in combinatie met een Smartline en Slimline dakhaak?
De maximale overspanning van de Smartline dakhaak in combinatie met een aluminium profiel is 1500 mm
De maximale overspanning van de Slimline dakhaak in combinatie met een aluminium profiel is 700 mm
Bovenstaande maximale afmetingen zijn berekend aan de hand van de volgende uitgangsgegevens:
- Windgebied III
- Maximale dak hoogte van 9 m
- Hellingshoek van 45 graden
- Terreincategorie ‘bebouwd’
- Middenzone dak
- Afmeting paneel: Lengte 1650 mm x Breedte 1016 mm (max) x Hoogte: 28-50 mm
Waaraan moet mijn dak voldoen om hanghaken te gebruiken?
De panlatten moeten van goede kwaliteit en op de juiste manier bevestigd zijn, zodat de Slimline dakhaken stevig kunnen hangen. De panlatten dienen door middel van schroeven aan de onderliggende tengels en/of sporen bevestigd te zijn. In het geval de panlatten zijn bevestigd door middel van nagels of nieten, dient dit altijd eerst beoordeeld te worden door een deskundige.
Zijn de PV montagesystemen stormproof?
De pv montagesystemen van Van der Valk zijn getest en voldoen aan de Europese normeringen.
Ons Valkpro+ systeem is tevens windtunnel getest. Dit is verwerkt in onze calculatiesoftware.
Wat is de garantieperiode en kan ik deze eventueel verlengen?
De garantieperiode op al onze systemen is 10 jaar. Onder voorwaarden kan de garantie worden verlengd naar 15, 20 en 25 jaar.
Voor meer informatie over de voorwaarden kunt u terecht bij uw groothandelaar.
Hebben jullie een pv montage oplossing voor elk type dak?
Van der Valk Solar Systems heeft voor de meeste daken een oplossing. Indien er geen standaard oplossing is, staan wij u graag te woord voor het juiste advies.
Wat moet ik doen bij een schuin bitumen dak met isolatie (warm dak)?
Er dient voor dit type dak gebruik gemaakt te worden van consoles. Neemt u hiervoor contact op met onze projectafdeling (projecten@valksolarsystems.nl) voor een passende oplossing.
Welke standaard lengtes voor klemprofielen zijn er beschikbaar?
De standaard profiellengtes Side++ zijn: 1086 mm, 2113 mm, 3140 mm, 4167 mm, 5194 mm en 6347 mm
Vragen over veld PV systemen
Uit welke fundatietypen kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit de volgende fundatietypen: betonpoeren, schroefpalen of ballast.
Welke tilthoeken zijn er beschikbaar?
De standaard tilthoek is 30°, voor een eventuele andere hellingshoek kunt u contact opnemen met Van der Valk Solar Systems.
Kan ik ook 72 cells panelen toepassen?
Dit is mogelijk, voor 2 m (72 cells) panelen of overige opstellingen kunt u contact opnemen met Van der Valk Solar Systems.
Hoe ver moeten de fundaties uit elkaar worden geplaatst?
Aan de buitenzijden is de afstand tussen de fundaties 1500 mm en in het midden van het systeem is de afstand tussen de fundaties 3000 mm
Waar kan ik terecht voor een bruto prijs op jullie website?
U kunt middels de ValkKITSplanner een bruto prijs voor uw ValkField systeem uitrekenen.
Vragen over PV Kits
Worden de Zonneschansen geleverd met ballast?
Onze zonneschanssystemen worden geleverd exclusief ballast (tegels). De benodigde massablokken worden wel bijgeleverd.
Hoeveel ballast moet ik plaatsen op de Zonneschans en op welke plaats?
De ballast dient geplaatst te worden op de hiervoor aanwezige ballast fundaties (betonnen massablok) onder het hoogste gedeelte van de schans.
Dit kunt u terugvinden in de handleiding van de schanssystemen (zie downloads onder handleidingen).
De hoeveelheid ballast is afhankelijk van het land, het windgebied en de hoogte waar u het zonneschanssysteem wilt plaatsen.
Zijn er ook zijplaten beschikbaar voor de Zonneschansen?
Voor de zonneschanssystemen zijn geen zijplaten beschikbaar.
Kunnen de tilthoeken worden aangepast van de verschillende Zonneschansen?
De zonneschanssystemen hebben een vaste tilthoek van 10°, deze kan niet worden aangepast.
Tot welke dakhoogte mag ik een Zonneschans plaatsen?
Wat zijn de voordelen van de ValkBox: Slimline, Smartline en Strongline?
- Al het materiaal is voor de installateur verzameld in 1 doos voor maximaal 9 panelen landscape of portrait;
- De installateur heeft alles bij de hand, zodat niet alle losse componenten gepakt hoeft te hoeven worden;
- Uitsluitend de profielen dienen nog los meegenomen te worden;
- De kits zijn zowel in aluminium kleur, als in semi-zwart beschikbaar. In de ValkBox voor semi-zwarte installaties, zijn de zichtbare montagedelen (klemmen en einddoppen) in zwarte kleur uitgevoerd.
Is het ook mogelijk om materiaal voor zwarte zonnepanelen te krijgen in een ValkBox?
De ValkBox is beschikbaar in aluminium en semi-zwart.
Ik wil een zonnepaneel aan de muur plaatsen, welk systeem kan ik hiervoor gebruiken?
Hiervoor kunt u ons ValkCanopy systeem gebruiken. Het ValkCanopy systeem heeft een hellingshoek van 30°.
Klik hier voor meer informatie.
Modules
Wanneer gaat mijn garantie in?
De ingangsdatum van de garantie wordt gedefinieerd als de datum van installatie of negentig (90) dagen na de levering door Canadian Solar aan de koper, afhankelijk van welke datum eerder valt.
Waar kan ik de UL- of IEC-certificering van de modules vinden?
Onze modulecertificeringen zijn te vinden in het downloadcentrum onder productdownloads.
Is de module getest op ammoniakcorrosie en zoutnevel? Waar kan ik deze informatie vinden?
Ja, onze VDE-certificering is te vinden in het downloadcentrum onder productdownloads.
Wat is de brandprestatieclassificatie voor Canadian Solar-modules?
Type 1 voor standaardmodules en Type 3 of 13 zijn van toepassing op de brandprestaties van dubbelglasmodules. Dit wordt vermeld op het gegevensblad en het CSA-certificaat van de modules.
Hoe voldoe ik aan een bevoegde autoriteit (AHJ) die een systeem van brandklasse A wenst?
Modules van Canadian Solar hebben een brandclassificatie. U vindt deze informatie op de achterkant van het gegevensblad, evenals op ons bijgevoegde CSA-certificaat (UL1703). Dien beide in wanneer u plannen indient bij de plancontroleur van de bevoegde autoriteit. Aangezien de meeste gebouwen in Californië een dakbrandclassificatie van klasse A of B hebben, moet u een montagemethode kiezen die op brand is getest en een classificatie van klasse A of B heeft behaald door gebruik van een Type 1-module. Hierdoor krijgt u een systeemclassificatie van klasse A en voldoet u aan de huidige gebouwclassificatie.
Moet ik mijn modules schoonmaken?
Modules die voldoende schuin staan (ten minste 15°) hoeven in het algemeen niet te worden schoongemaakt (regen zorgt voor een zelfreinigend effect). Jaarlijks onderhoud wordt aanbevolen om vervuiling te voorkomen. Als de module vuil is geworden, moet deze als het koel is overdag met water en een niet-schurend reinigingshulpmiddel (spons) worden gewassen. Schraap of wrijf droog vuil niet weg, want dat kan microkrasjes veroorzaken.
Wat kan er gebeuren als ik mijn modules niet schoonmaak?
Er kunnen hotspots ontstaan als panelen niet worden schoongemaakt. Deze hotspots kunnen de prestaties van het hele systeem beïnvloeden. Het is raadzaam om in de loop van het jaar vaker onderhoud uit te voeren bij projecten die mogelijk aan veel vervuiling worden blootgesteld; dit zal de prestaties en de betrouwbaarheid van het systeem op de lange termijn helpen waarborgen. Constante beschaduwing kan de levensduur van de module beïnvloeden door versnelde veroudering van het ingekapselde materiaal en thermische stress op de bypassdiodes.
Wanneer moet ik mijn panelen wassen?
Om thermische stress te vermijden, kunt u dit het beste vroeg in de ochtend of laat in de avond doen. Als u overdag moet schoonmaken, moet u ervoor zorgen dat de temperatuur rond de 25 °C is.
Welk mineraalgehalte moet in aanmerking worden genomen voor het water dat wordt gebruikt voor het wassen van de panelen?
Laag mineraalgehalte ≤ 300 ppm, waterkwaliteit: Water met een hoog mineraalgehalte zal afzettingen achterlaten op het glas en kan de AR-coating van de modules aantasten; dit zal de doorlaatbaarheid van het glas en de CTM (cel-naar-module) van de module verminderen. Een laag mineraalgehalte betekent dat de concentratie van mineralen zoals Ca2+, Mg2+ laag moet zijn, 300 ppm wordt ten zeerste aanbevolen.
Met welke pH-waarden moet rekening worden gehouden bij het wassen van de panelen?
Een bijna neutrale pH wordt aanbevolen. Dit betekent dat het water pH≈7 moet zijn. Water met een pH > 7 zal alkalinisch zijn en mogelijk leiden tot corrosie op het glas. Het kan bovendien schadelijk zijn voor de AR-coating van de modules. Water met zuur dat pH <7 is, bevat fluorwaterstofzuur en is verboden. Wij raden aan een zwak zure reinigingsoplossing te gebruiken na technische bevestiging. Neem contact op met technische ondersteuning voor hulp.
Tegen welk type hagelinslag zijn uw modules bestand?
Onze modules zijn gecertificeerd om te voldoen aan de volgende normen voor veiligheidsimpact, waarbij IEC specifieker is voor hagelinslag:
• UL1703 (NA-norm) vereist een veiligheidsimpacttest: Een stalen kogel wordt op een bepaalde hoogte losgelaten tot deze het glas verbrijzelt – De module wordt vervolgens getest om na te gaan of hij nog veilig is en er geen gevaar voor elektrische schokken bestaat. De module wordt niet gecertificeerd als hij niet veilig is.
• Volgens IEC61215 (norm van de Internationale Elektrotechnische Commissie) moet een hageltest worden uitgevoerd met een ijsbal van 25 mm die met een snelheid van 23 m/s op 11 gespecificeerde plekken in het glas van de module wordt afgeschoten. De module mag niet verbrijzelen en het vermogensverlies mag niet meer dan 5% van de oorspronkelijke meting bedragen nadat de ijsballen het glas hebben geraakt. De module wordt niet gecertificeerd als het glas verbrijzeld is of als het vermogensverlies groter is dan 5%.
Wij hebben een uitgebreidere hageltest uitgevoerd met onze modules, die strenger is dan de IEC-normen. De test werd uitgevoerd met een ijsbal met een diameter van 45 mm, die groter is dan een golfbal, en leverde succesvolle resultaten op. De snelheid komt overeen met 110 km/u, met 86,4 km/u bij de lagere waarden.
Hebben uw modules afvoergaten om water weg te laten lopen?
Ja, deze bevinden zich op de achterzijde van de module. Het kunnen er 16 zijn, afhankelijk van de productieperiode.
Kan er een extra aardings- of montagegat in het frame worden geboord zonder dat de garantie op de modules vervalt?
Nee, gebruik de aanwezige gaten. Elk extra gat kan de mechanische integriteit en het vakmanschap van de module aantasten.
Hoe presteren de cel en de modules (mono en poly) met betrekking tot PID-effecten?
Canadian Solar-modules hebben de PID-tests van PVEL, PI-Berlin en Fraunhofer ISE, etc. doorstaan (IEC-voorwaarden). De drie bovengenoemde organisaties behoren tot de toplaboratoria ter wereld voor het testen van zonnemodules. Canadian Solar-modules zijn ook gecertificeerd in overeenstemming met de UL 1703-normen via de certificeringsinstantie CSA. PV-modules die gebouwd zijn met Canadian Solar-cellen vertoonden een grote PID-stabiliteit. 70% – 80% van de degradatie werd hersteld door de polariteit om te keren gedurende 48 uur. Lekstroom heeft geen correlatie met PID-gevoeligheid. Alle modules vertoonden minimale degradatie met positieve bias. Er was geen correlatie tussen ladingsoverdracht en degradatieomvang.
Welk type kabel kan ik gebruiken met de T4-connector van uw modules?
Gebruik USE-2- of PV-kabel, met als classificatie 90 °C nat. Zorg ervoor dat het OD-bereik van de kabels voldoet aan onze minimumvereisten, zoals beschreven in de installatiehandleiding van onze T4-connector.
Welke informatie heb ik nodig om een moduleclaim in te dienen en hoe dien ik een claim in?
In onze beperkte garantieverklaring staat duidelijk beschreven hoe u een claim kunt indienen, wat u nodig hebt om een claim in te dienen en de contactinformatie. De beperkte garantieverklaring kan worden gedownload op de downloadpagina.
Omvormersysteem
Wat is MPPT?
MPPT betekent Maximum Power Point Tracking, wat inhoudt dat de omvormer altijd het maximale vermogen van de PV-string zal volgen en ervoor zal zorgen dat de PV-string op maximaal vermogen werkt.
Hoe kies ik de juiste omvormer voor mijn PV-systeem?
De omvormer wordt geselecteerd op basis van de systeemvereisten. Het vermogen van de omvormer moet overeenkomen met het maximale vermogen van de PV-modules, en de DC/AC-verhouding moet overeenkomen met de stralingsconditie, in principe kan 1,1 tot 1,3 DC/AC-verhouding worden geselecteerd, en de Canadian Solar-omvormer ondersteunt 1,3 DC/AC-verhouding.
Ondersteunt de omvormer bediening op afstand? Wat zijn de functies?
De Canadian Solar-omvormer ondersteunt bediening op afstand, inclusief Net AAN/UIT en instelling van de vermogensfactor.
Is er een bliksembeveiligingsmodule ingebouwd in de Canadian Solar-omvormer?
Ja, bliksembeveiligingsmodules zijn geïntegreerd aan zowel de DC- als AC-zijde.
Wat zijn de verschillen tussen omvormers in UL- en IEC-uitvoering?
Het enige verschil is dat de UL-uitvoering van de omvormer een extra kabeldoos heeft.
Kan de omvormer alleen een actief vermogen opwekken?
De omvormer kan actief vermogen en reactief vermogen opwekken. De output kan worden aangepast aan de eisen van de klant. In het algemeen wordt het actieve vermogen standaard volledig opgewekt.
Kunnen de omvormers buiten worden geïnstalleerd?
Ja, dat kan. Het product is ontworpen volgens de beschermingsgraad IP65 en is geschikt voor installatie buitenshuis. Het wordt aanbevolen om blootstelling aan direct zonlicht te voorkomen bij installatie buitenshuis.
Wanneer zal de omvormer 's morgens de stroomopwekking hervatten?
De omvormer begint de stroomopwekking te hervatten wanneer hij vaststelt dat de DC-stringspanning de startspanning bereikt en het vermogen 10 W bereikt.
Verbruikt de omvormer 's nachts stroom?
De omvormer schakelt ‘s nachts over op stand-bymodus; het stroomverbruik is dan minder dan 1 W per omvormer.
Moet de omvormer elke dag handmatig worden in- en uitgeschakeld?
Nee, dat doet hij automatisch, u hoeft hem niet handmatig te bedienen.
Kan ik Canadian Solar nog steeds om de onderhoudsservice vragen nadat de garantie is verlopen?
Ja, er zijn twee manieren om de onderhoudsservice te krijgen: koop uitgebreide garantie van ons of betaal afhankelijk van de onderdelen van de onderhoudsservice.
Sets
Hoeveel elektriciteit kan worden opgewekt met een zonnesysteem?
De stroomopwekking = installatievolume x systeemrendement x lichtduur uren
Voor een zonnesysteem van 3 kW in het Chinese Suzhou bedraagt de jaarlijkse stroomopwekking circa 3.864 KWh (3.000 x 0,80 x 1.061)
Hoe bereken ik de te installeren oppervlakte?
Per 7 m² kan ongeveer 1 kW worden geïnstalleerd voor schuine daken. Voor platte daken is 1 kW per 10 m² mogelijk. De specifieke installeerbare oppervlakte moet worden bepaald na onderzoek ter plaatse.
Als het dak niet op de zon is gericht, kan ik het zonnesysteem dan installeren?
Ja, hoewel de installatierichting naar de zon toe het beste is. De hoeveelheid opgewekte elektriciteit zal iets minder zijn in andere richtingen. De stroomopwekking is 100% als de panelen naar de zon toe gericht zijn, zonder enige schaduw.
Op regenachtige dagen wordt er minder elektriciteit opgewekt. Is dat van invloed op de huislading?
In net-modus zal het openbare net het tekort aanvullen. In China wordt de elektriciteit die door het zonnesysteem wordt opgewekt bijvoorbeeld eerst door de huislading gebruikt.
Wanneer de werkelijke stroomopwekking groter is dan het benodigde werkelijke elektriciteitsverbruik, wordt het overschot automatisch aan het net afgegeven. Als het systeem onvoldoende elektriciteit opwekt, zal het net het tekort aan de huislading leveren.
Is het systeem veilig bij onweer?
Ja, het systeem is veilig. Apparatuur zoals de DC-/AC-verdeelkast en omvormer hebben een dergelijke beschermingsfunctie. Bovendien zijn alle metalen onderdelen, zoals stellingen, geaard om veiligheid bij onweer te waarborgen.
Hoe kan ik de stroomopwekking van het systeem controleren?
Het pakket bevat een GPRS/WIFI-sticker, waarmee de stroomopwekking van het systeem in realtime kan worden gevolgd via een mobiele app of online.
Wordt de stroomopwekking beïnvloed door stof op de module?
De invloed zal zeer klein zijn als er geen duidelijke schaduw is. Bovendien heeft het glas van de zonnemodule een zelfreinigende coating op het oppervlak. Op regenachtige dagen kan regenwater ook het vuil op het oppervlak van de module wegspoelen.
Hoe onderhoud ik het zonnesysteem?
Lokale distributeurs zijn verantwoordelijk voor aftersalesservice. De gebruikers moeten alleen regelmatig controleren of er sprake is van afwijkingen, bijv. een eigenaardige geur, abnormaal geluid, etc., en regelmatig de onderdelen reinigen om een optimale stroomopwekking te garanderen in de ochtend of avond wanneer het temperatuurverschil niet groot is.
Is er enige lichtreflectie of vervuiling van het zonnesysteem?
Normaliter wordt voor zonnemodules gecoat gehard glas met een antireflectiefilm gebruikt om de lichtabsorptie te verhogen en zo de efficiëntie van de stroomopwekking te verbeteren. Traditioneel glasgevelglas of autoglas heeft een reflectievermogen van 15% of meer, terwijl fotovoltaïsch glas van eersteklas modulefabrikanten een reflectievermogen heeft van minder dan 6% – de invloed is zeer gering.
Modules
Wat is N-type?
De term N-type verwijst naar het feit dat de cel is gebouwd op een negatief geladen (dus N-type) siliciumbasis; de wafel wordt gedoteerd met fosfor, dat één elektron meer draagt dan silicium.
De bovenkant van de wafel wordt vervolgens positief gedoteerd (P-type), wat helpt bij de vorming van de p-n-overgang die de elektriciteitsstroom in de cel mogelijk zal maken.
Is N-type altijd geheel zwart?
Nee, we hebben Tiger N-Type modules die verkrijgbaar zijn met zowel een zilver als zwart frame en geheel zwarte opties.
Waarom zou ik voor het N-type paneel kiezen?
Met de N-type panelen beschikt u over een hoogwaardige technologie die een beter rendement, een hogere energieopbrengst, een lagere temperatuurcoëfficiënt, bijna geen LID-effect en betere PID- en LeTID-prestaties oplevert.
Heeft N-type andere garanties?
Ja, de lineaire vermogensgarantie is 30 jaar voor alle N-type modellen. Productgarantie van de modules met witte backsheet: 15 jaar en voor zwarte backsheet: 25 jaar.
Technologie en kwaliteit
Welke informatie heb ik nodig om een moduleclaim in te dienen en hoe dien ik een claim in?
Raadpleeg onze handleiding met richtlijnen voor schadeclaims, die u op onze website kunt downloaden: https://jinkosolar.eu/en/customer-service/claim.html
Wanneer gaat mijn garantie in?
Jinko biedt de hierin uiteengezette garanties vanaf de levering van een module aan de oorspronkelijke koper of vanaf de datum die honderdtachtig (180) dagen na de fabricagedatum van de module ligt, zoals aangegeven door het serienummer [cijfer 7 – 12 (JJMMDD), te beginnen vanaf de linkerzijde van het serienummer] voor een dergelijke module (“Begindatum garantie”), al naar gelang welke datum het eerst is.
Waar kan ik de UL- of IEC-certificering van de modules vinden?
Alle product- en fabriekscertificaten zijn beschikbaar op de Europese website. https://jinkosolar.eu/en/downloads.html
Is de module getest op ammoniakcorrosie en zoutnevel? Waar kan ik deze informatie vinden?
Ja, de productcertificaten zijn beschikbaar op de Europese website. https://jinkosolar.eu/en/download/product-certificates.html
Wat is de brandprestatieclassificatie voor JinkoSolar-modules?
Voor alle glas-glas producten is de brandklasse A. Voor andere producten is de brandklasse C.
Hoe voldoe ik aan een bevoegde autoriteit (AHJ) die een systeem van brandklasse A wenst?
Gebruik glas-glas producten.
Kan er een extra aardings- of montagegat in het frame worden geboord zonder dat de garantie op de modules vervalt?
Nee, u verliest uw garantie als u gaten in het frame boort zonder specifieke toestemming aan JinkoSolar te vragen.
Hoe presteren de cel en de modules (mono en poly) met betrekking tot PID-effecten?
De hoge spanning tussen de ingekapselde zonnecellen en het voorglasoppervlak, dat via het frame of de onderconstructie is geaard, wordt beschouwd als de belangrijkste oorzaak van PID. Dit kan leiden tot een ongewenste migratie van de ladingdragers (ionen/elektronen), wat de prestaties van de cel vermindert.
JKS-modules worden gebouwd met zeer efficiënte componenten (EVA, backsheets, enz.)
en door ze te combineren in specifieke hoogwaardige BOM (materiaallijsten) zijn we in staat het PID-effect extreem te verminderen, waardoor ze PID-bestendig worden.
Al onze producten zijn geclassificeerd als PID-bestendig volgens de IEC PID-normen, vooral het N-type heeft een zeer laag risico voor PID.
Welk type kabel kan ik gebruiken met de T4-connector van uw modules?
Alle standaardkabels van 4 en 6 mm² zijn compatibel.
Gebruik en onderhoud (O&M)
Hebben uw modules afvoergaten om water weg te laten lopen?
Ja.
Tegen welk type hagelinslag zijn uw modules bestand?
De hagelbestendigheidswaarde is gedefinieerd in IEC61215.
Met welke pH-waarden moet rekening worden gehouden bij het wassen van de panelen?
De pH-waarde dient tussen 6 en 8 te zijn.
Welk mineraalgehalte moet in aanmerking worden genomen voor het water dat wordt gebruikt voor het wassen van de panelen?
Gebruik bij voorkeur regenwater of deels gedemineraliseerd water. Gebruik geen volledig gedemineraliseerd water, dat is te agressief voor het aluminium frame.
Wanneer moet ik mijn panelen wassen?
Volg de voorschriften in onze gebruiks- en onderhoudshandleiding, controleer ze jaarlijks en beslis per geval.
Wat kan er gebeuren als ik mijn modules niet schoonmaak?
De energieopbrengst daalt en in zeer extreme gevallen kan alg- of mosgroei of dergelijke te zien zijn. In extreme gevallen kunt u ook hotspots creëren.
Moet ik mijn modules schoonmaken?
In het algemeen raden wij aan de modules schoon te maken. Hoe vaak u dit moet doen, hangt af van de aard van de vervuiling, de omgeving en de mate van jaarlijkse vervuiling op het oppervlak. Aanbevelingen zijn te vinden in onze gebruiks- en onderhoudshandleiding.
Waar vind ik meer informatie over gebruik en onderhoud?
De gebruiks- en onderhoudshandleiding is beschikbaar op de Europese website https://jinkosolar.eu/files/jinko/module/installation_manuals/210303%20OM%20Manual%20EN.pdf
Algemeen
Welke garantie geeft IMS-Solar standaard?
Het systeem vormt de basis voor de veilige montage van zonnepanelen. IMS-Solar levert enkel kwalitatief hoogwaardige producten, een garantie van 15 of 20 jaar (na training) is daarom vanzelfsprekend!
Voor welk type dak leveren wij montagemateriaal?
Op dit moment hebben wij montagemateriaal voor staaldak, golfplaatdak en dakpannen dak. Wij blijven ontwikkelen dus materiaal voor andere daken zal volgen.
Rekenprogramma
Hoe kan ik inloggen in het rekenprogramma?
Na je keuze voor het type dak kan je inloggen via het rekenprogramma. Na registratie kan er snel met het systeem gewerkt gaan worden. In deze testperiode ondersteunen wij graag in het je eigen maken van ons installatieprogramma. Als dit gebeurd is kan je aan de slag met ieder type dak waarvoor wij het inlegsysteem materiaal leveren.
Hoe werkt dit programma?
Bij IMS-Solar geven ze regelmatig trainingen op hun kantoor en door het land heen. Deze zijn te vinden op hun website maar je kan ze natuurlijk ook altijd bellen met deze vraag.
Met wie kan ik het beste contact opnemen als ik vragen heb?
info@ims-solar.com of bel ons +31 85 044 6941
Kan ik zelf bepalen welk type zonnepaneel ik wil gebruiken?
Iedere maand zorgen wij voor een update van nieuwe zonnepanelen in ons systeem. Hierdoor kan jij zelf kiezen welk type zonnepaneel je wilt gebruiken.
Is het mogelijk om een berekening te maken voor verschillende type zonnepaneel voor hetzelfde dak?
Vanzelfsprekend kan je een berekening maken van benodigd inleg montagemateriaal voor verschillende types zonnepanelen. Zo krijg je een goed overzicht van de verschillende opties.
Krijg ik automatisch een duidelijk overzicht van de benodigde materialen en kosten?
Het allerbelangrijkste is om goed inzicht te krijgen in benodigd materiaal plus een overzicht van de bruto kosten. Dit verzorgen wij, inclusief de technische tekeningen die aangeven hou je alles het beste kan installeren.
Bij wie kan ik terecht voor technische informatie?
info@ims-solar.com of bel ons +31 85 044 6941
Hoe kan ik de technische tekeningen en productlijst downloaden?
Als je alle stappen in ons rekenprogramma doorlopen hebt kom je tot een totaaloverzicht en kan je de productlijst en technische tekeningen downloaden. Je kan hier kiezen voor enkel een basis technisch overzicht of een mooie presentatie voor je klanten.
Training
Hoe kan ik mij inschrijven voor een training?
Je kan ons een e-mail sturen of gebruik maken van de link voor een specifieke training. Mocht je de juiste training niet kunnen vinden bel ons dan!
Zijn er kosten verbonden aan het bijwonen van een training?
Het is voor ons belangrijk om jullie de mogelijkheden en voordelen van ons inlegsysteem te laten zien. We zijn dus blij als jullie hier interesse in hebben en brengen geen kosten voor basistrainingen in rekening. Wij kijken uit naar jullie aanwezigheid tijdens onze presentaties!
Ik heb mij ingeschreven voor jullie rekenprogramma maar heb hiervoor nog geen bevestiging ontvangen, heb ik iets verkeerds gedaan?
Wanneer je bent ingeschreven via onze website zou je binnen maximaal 24 uur een bevestiging hiervan dienen te ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn neem dan contact met ons op!
Helpdesk
Kom langs en krijg hulp van één onze specialisten
Kenniscentrum Zwolle
Holsteinstraat 6
Zwolle, 8028 RT
Giel Wolf
Kenniscentrum Roosendaal
Argon 28A
Oud Gastel, 4751 XC
Arno van der Kloot
Kenniscentrum Alkmaar
Edisonweg 14D
1821 BN Alkmaar
Jerno Viergever
Kenniscentrum Kootwijkerbroek
De Spil 2
Kootwijkerbroek, 3774 SE
Jan van Veldhuizen
Kenniscentrum Dokkum
Hogedijken 53-13
Dokkum, 9101 WZ
Jani Terpstra
Kenniscentrum Dokkum
Nijverheidstraat 7A
8730 Beernem (België)
Pascal Debusschere
Nog geen klant?
- Interessante prijsaanbiedingen
- Ondersteuning bij uw project van onze specialisten
- Hulp bij het berekenen van investering en rendement
- Altijd een specialist in de buurt om met u mee te denken
SolarToday is aangesloten bij Holland Solar
Holland Solar is sinds 1983 dé belangenbehartiger van de Nederlandse zonne-energiesector. Ze beïnvloeden relevante besluitvorming en sturen de agenda rond wet- en regelgeving en subsidies. Als brancheorganisatie werken ze samen hun leden aan het inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van de Nederlandse zonne-energiesector.
Holland Solar staat voor een evenwichtige markt, is een stem naar overheid en streeft naar kwaliteit en veiligheid in de Nederlandse zonne-energiesector.